Detective Chronicles spelautomat

Detective Chronicles är en slotmaskin som vi tror har inspirerats av den ouppklarade mordgåtan Jack the Ripper, eftersom de snurrande hjulen har placerats i 1800-talets London, där hästdragna kärror skramlar fram över kullerstensbelagda gator.

De fem huvudpersonerna i dramat är polismannen med batongen, mannen i den höga hatten, piprökaren, mannen med käppen, och den mystiska kvinnan.

Andra exempel på symboler som kan dyka upp på hjulen är gatuskylten för Whitechapel, en droska, en stöldbegärlig diamant, en arg vakthund, den nedblodade kniven, guldklockan, revolvern och förstoringsglaset.

Grundläggande info

Detective ChroniclesDetta är en 5-hjulig slot med 25 spellinjer.

Varje hjul har plats för att visa upp tre symboler, vilket skapar ett mönster av 3 symboler x 5 hjul = 15 symboler.

Du väljer själv hur många av spellinjerna du vill aktivera, från bara 1 till alla 25, och det går också att variera hur mycket pengar som ska satsas per aktiverad spellinje.

Detective Chronicles har vildsymbol, spridningssymbol, free spins och en växande jackpott.

Bakom spelet står spelutvecklaren Spiel.

Mannen i den höga hatten är vild

Mannen i den höga hatten är en vildsymbol. Han kan ersätta vilken som helst av de reguljära symbolerna, däremot ersätter han inte specialsymbolerna (bonussymbolen, jackpottsymbolen och free spins-symbolen).

Den nedblodade kniven

Den nedblodade kniven är en bonussymbol och du behöver tre knivar för att trigga bonusbanan.

Under bonusbanan gäller det att avslöja det som gömmer sig, och om det går bra finns möjlighet att bli rikligt belönad.

De arga vakthunden

Den arga vakthunden är en free spins-symbol i det här spelet. Ju fler hundar som triggar free spins banan, desto fler free spins får du. Tre hundar ger 10 free spins, fyra hundar ger 20 free spins och fem hundar ger 30 free spins.

Den växande jackpotten

Det krävs att fem jackpottsymboler radar upp sig korrekt på en aktiv spellinje för att du ska vinna den växande jackpotten hos Detective Chronicles.

Detective Chronicles slot

Trivia: Whitechapel

Whitechapel är en stadsdel i östra London, uppkallad efter ett vitkalkat kapell som inte längre finns kvar. Under 1800-talet var stora delar av Whitechapel förslummat och här bodde många migranter, bland annat irländare som flytt svälten på Irland och judiska migranter som lämnat Östeuropa.

Under hösten 1888 begicks en rad mycket uppmärksammade mord i Whitechapel och seriemördaren kallades i pressen för Jack the Ripper (Jack Uppskäraren). Vem eller vilka som låg bakom morden har fortfarande inte klarats upp.

En av kvinnorna som mördades i Whitechapel under den här perioden var svenskfödda Elizabeth Stride (1841-1888) från Torslanda socken. Hon växte upp på Hisingen, och flyttade sedan in till mer centrala delar av Göteborg. I februari 1866 ansökte hon om tillstånd att emigrera till London, och några månader senare registrerade Londons svenska församling henne som medlem.

En man vid namn Louis Diemschutz hittade Elizabeth Strides döda kropp på Dutfield’s Yard vid Berner Street ungefär en timme efter midnatt söndagen den 30 september 1888. En läkare kallades till platsen och dödförklarade Stride klockan 01:16. Hennes hals var avskuren, men i övrigt hade hon inte blivit knivskuren eller huggen – vilket har skapat spekulationer kring om det verkligen var Jack the Ripper som mördade henne, eller om någon annan egentligen var skyldig.