Användarnamn: Lösenord:

Författare Ämne: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj  (läst 6672 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« skrivet: 20 februari 2013 11:55:58 AM »
Vad har hänt 31-årige småbarnspappan?Vad har hänt den 31-årige småbarnspappan Faton Balaj från Landskrona? Han har nu varit försvunnen i över en månad och polisen befarar att han blivit bortförd mot sin vilja.

Faton Balaj försvann från sitt hem på Viktoriagatan i Landskrona tidigt på förmiddagen måndagen den 14 januari. Han är gift, jobbar som personlig assistent och har flera små barn. Strax innan han försvann körde han barnen till förskolan.

När han kom tillbaka hem till bostaden åt han frukost. Kort därefter, strax efter klockan nio, fick ett telefonsamtal honom att hastigt lämna bostaden med parets bil, en mörkgrå Golf TDI.
Han sade till sin fru att han bara skulle ut en liten stund. Plånbok, körkort och pass lämnades kvar hemma.
Det enda han tog med sig var sin mobiltelefon. Men när hans fru sedan oroligt ringde för att påminna honom om ett läkarbesök på eftermiddagen för ett av deras barn är mobilen av-stängd.

De anhöriga anmälde försvinnandet till polisen, som utan brottsmisstanke gjorde de första sedvanliga kontrollerna, på sjukhus med mera.
Brottsmisstanken kom den 4 februari. Då hittades Fatons bil av en privatperson. Den utbrända bilen stod på en parkeringsplats i Snogeröd, nordöst om Lund, mellan Eslöv och Hörby.
Men av Faton har inget spår ännu kunnat hittas. Både polisen och frivilligorganisationen Missing People har sökt efter honom i området.

I kvällens Efterlyst vädjar nu de anhöriga och polisen om tips som kan föra utredningen framåt. Den inledda förundersökningen gäller människorov, att Faton på något sätt har förts bort mot sin vilja.

Hela artikeln:
http://www.expressen.se/kvp/vad-har-hant-31-arige-smabarnspappan/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #1 skrivet: 28 mars 2013 13:35:47 PM »
Person hittad död – misstänkt mördad

En person hittades död i Skåne i går kväll.
Nu misstänker polisen att den anträffade personen kan ha blivit mördad och har inlett en förundersökning.
– Vi misstänker mord, säger Kenth Pehrsson, spaningsledare på länskriminalen.


Personen ska ha hittats död i går kväll. Kenth Pehrsson vill i nuläget varken berätta var personen hittades eller varför en förundersökning om mord nu har inletts.

http://www.expressen.se/kvp/person-hittad-dod--misstankt-mordad/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #2 skrivet: 28 mars 2013 15:30:53 PM »
En död person har hittats död i Hörbytrakten. Likfyndet gjordes i onsdags kväll – i samma trakt som en försvunnen 31-årig Landskronabos bil nyligen hittades utbränd. Tidigast i nästa vecka vet polisen vem den döde är.

 Polisen misstänker att den döda personen bragts om livet. Länskriminalen bekräftar att en förundersökning om mord har inletts men är i övrigt förtegen med uppgifter. Exakt var den döda kroppen hittades avslöjas inte.

Likfyndet gjordes vid 18-tiden på onsdagskvällen utomhus på en plats öster om Hörby.
– Kroppen hittades i naturen, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens kommunikationscentral i Skåne.

På torsdagseftermiddagen pågick fortfarande teknisk undersökning på platsen.

Fyndplatsen ligger bara någon mil från ett naturreservat i Snogeröd där en utbränd bil, som disponerades av en 31-årig man från Landskrona, hittades i början av februari. 31-åringen har varit försvunnen sedan den 14 januari.

Hela artikeln:
http://hd.se/skane/2013/03/29/mordutredning-efter-likfynd-i/

Försvinnandet av Faton Balaj
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #3 skrivet: 29 mars 2013 16:19:46 PM »
Liket som hittades i skogarna öster om Hörby i onsdags går inte att identifiera utan rättsmedicinsk undersökning.
Men kläderna på den illa åtgångna kroppen pekar mot att det är en 31-årige småbarnspappa som försvann från Landskrona i januari.
- Vi antar att det är den mannen och har informerat hans anhöriga, säger Helsingborgspolisens inre befäl Torsten Persson.


Polisen konstaterade snabbt att det rör sig om ett mord och misstänkte i ett tidigt skede att likfyndet kunde kopplas till den utbrunna Volkswagen Golf som hittades den 4 februari i Snogeröd på en undanskymd parkeringsplats.
Bilen tillhör 31-årige Faton Balaj som inte setts sedan han lämnade sitt hem på Viktoriagatan i Landskrona den 14 januari. Och de klädesrester som liket bar överensstämmer med vad 31-åringen hade på sig vid försvinnandet.
- Efter påskhelgen kommer rättsmedicinen i Lund att göra sin undersökning. Och först då kan vi fastslå till hundra procent att det rör sig om samma person, säger Torsten Persson.

Platsen där kroppen hittades ligger långt in i ett större skogsparti. Om fyndplatsen också är brottsplatsen vill polisen i nuläget inte säga något om. Inte heller på vilket sätt mannen hade bragts om livet.
Men mycket tyder på att han själv fått gå till sin avrättningsplats, tätt följd av sina mördare. Inget fordon kan köra så långt in i skogen. Och att kroppen burits hela vägen verkar inte heller troligt.

31-årige Faton Balaj försvann från sitt hem den 14 januari efter att ha lämnat sina barn på förskolan. Fyra dagar senare anmälde anhöriga honom försvunnen. Ärendet rubricerades till en början som ett försvinnande, för att därefter bli kallat människorov.
- Nu vet vi att det är mord eller eventuellt dråp, säger Torsten Persson.
Den 4 februari hittades 31-åringens bil vid parkeringen till en fågelskådningsplats vid Ringsjön. Den var helt utbrunnen och gav inga ledtrådar om vad som kunde ha hänt ägaren.

Hela artikeln:
http://www.expressen.se/kvp/polisens-misstanke-faton-hittad-mordad/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad Ztartrax

 • Medlem
 • Antal inlägg: 123
 • the man, the myth, the legend
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #4 skrivet: 01 april 2013 01:50:12 AM »
Polisen har hittat ett lik i skogarna utanför Skånska Hörby och misstänker att det är den försvunna Faton Balaj.

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #5 skrivet: 06 april 2013 12:31:26 PM »
Det var den 31-årige Landskronabon som varit försvunnen sedan i januari som hittades mördad utanför Hörby i förra veckan. "Han var en omtänksam, energisk och mycket rolig person, säger mannens syster.

Sedan i mitten av januari har 31-åringens familj i Landskrona levt i ovisshet. I torsdags fick de beskedet de fruktat när två poliser informerade dem om att det var deras son, bror, man och far som hittades mördad öster om Hörby i förra veckan.

Spaningsledaren Kenth Pehrsson vill inte kommentera utredningen överhuvudtaget.
– Vi har tillsammans med åklagaren bestämt att vi inte kommer att gå ut med några uppgifter som rör Hörbyärendet förrän i nästa vecka, säger han.

Tidningen kunde i går avslöja att utredare från länskriminalen varit i Norge för att hålla förhör med personer angående 31-åringens försvinnande.

Det gäller flera personer från nordvästra Skåne som sitter häktade i Bergen misstänkta för smuggling av stora mängder amfetamin och narkotikaklassade tabletter.
Det var den 31 oktober som tre bilar med personer boende i Nordvästskåne stoppades av norsk polis i närheten av Bergen. I en av bilarna hittades ett sommardäck som visade sig innehålla fem kilo amfetamin och en stor mängd narkotikaklassade tabletter.
Ytterligare en man, en Landskronabo, greps i mitten av februari i Landskrona och utlämnades sedan till Norge.

Hela artikeln:
http://hd.se/skane/2013/04/06/det-var-31-aringen-som-hittades/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad oprydning

 • jur.kand.
 • Medlem
 • Antal inlägg: 493
 • långvarig arbetare inom rättsväsendet
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #6 skrivet: 06 april 2013 20:02:16 PM »
Herr Balaj torde med säkerhet varit verksam som kriminell i narkotikabranschen. Då kan man sluta sina dagar på detta sätt.

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #7 skrivet: 08 april 2013 11:03:18 AM »
Två män greps på måndagsmorgonen misstänkta för mordet på Faton Balaj, 31, som hittades död i ett skogsområde utanför Hörby i förra veckan. De greps på olika adresser i Skåne, skriver hd.se.

– De är gripna och anhållna misstänkta för mordet på den 31-årige Landskronabon. Mer än så kommenterar vi inte just nu, säger Kenth Pehrsson vid länskriminalen till tidningen.

Utredare från länskriminalen har enligt hd.se varit i Norge för att hålla förhör med personer angående småbarnspappans försvinnande. De personer polisen intresserat sig för sitter häktade i Bergen misstänkta för smuggling av stora mängder amfetamin och narkotikaklassade tabletter.

De två männen som nu gripits ska höras under måndagen. Polisen har varit mycket sparsam med uppgifter om mordet.

Hela artikeln:
http://www.expressen.se/kvp/tva-man-gripna-for-mord-pa-faton-31/

http://hd.se/skane/2013/04/08/tva-gripna-for-mordet-pa-31-arige/

Norska spåret del av större pussel

 Den norska narkotikautredning som är ett av polisens hetaste spår i jakten på den 31-årige Landskronabons mördare är en del av en mycket omfattande narkotikaoperation som poliser i flera europeiska länder arbetat med i över ett års tid.

I operationen ingår också bland annat den svenska rikskriminalpolisens jättebeslag av 150 kilo amfetamin, som gjorde i södra Helsingborg i november.
Insatsen har gått under namnet Operation Provence och samordnades av Europol. Polis från Sverige, Norge, Ungern och Slovakien har samarbetat.

Tillslaget i Bergen skedde den 31 oktober. Då stoppades tre bilar med personer boende i Nordvästskåne av norsk polis i närheten av Bergen. I en av bilarna hittades ett sommardäck som visade sig innehålla fem kilo amfetamin och en stor mängd narkotikaklassade tabletter.

Hela artikeln:
http://hd.se/skane/2013/04/06/norska-sparet-del-av-storre-pussel/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad Ztartrax

 • Medlem
 • Antal inlägg: 123
 • the man, the myth, the legend
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #8 skrivet: 09 april 2013 02:41:26 AM »
Någon som kan dementera ifall de misstänkta heter Roland Kucuku och Elin Kapai??


Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #9 skrivet: 11 april 2013 09:34:57 AM »
De två män som greps i måndags begärs nu häktade misstänkta för mordet på en 31-årig Landskronabo som försvann under mystiska omständigheter i januari.

Männen som är 25 respektive 27 år gamla begärs häktade misstänkta för mord.

Under förra veckan höll utredare från länskriminalen i Skåne flera förhör med som sitter häktade i en stor narkotikautredning i norska Bergen. Flera av männen är folkbokförda i Landskrona, medan några av dem bott tillfälligt i Landskronatrakten.
25-åringen som nu begärs häktad har varit bosatt i samma hus som flera av männen.

Förhören i Norge hölls enligt spaningsledare Kenth Pehrsson "upplysningsvis". Utredarna fick tidigt uppgifter om att 31-åringens försvinnande hade koppling till gripandena i Norge, som skedde redan den 31 oktober förra året. Ytterligare en person greps i Landskrona i februari och utlämnades sedan till Norge.

Hela artikeln:
http://hd.se/skane/2013/04/11/tva-begars-haktade-for-mordet-pa/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad oprydning

 • jur.kand.
 • Medlem
 • Antal inlägg: 493
 • långvarig arbetare inom rättsväsendet
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #10 skrivet: 11 april 2013 10:27:09 AM »
Ztartrax,
efter att en sydsvensk fågel viskat i mitt öra, vill jag inte dementera dina namn.

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #11 skrivet: 11 april 2013 18:37:18 PM »
25-åringen och 27-åringen som misstänks för mordet på Faton Balaj häktades på torsdagen.

http://www.expressen.se/kvp/haktades-for-mordet-pa-smabarnspappan/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad Ztartrax

 • Medlem
 • Antal inlägg: 123
 • the man, the myth, the legend
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #12 skrivet: 12 april 2013 00:03:50 AM »
Ztartrax,
efter att en sydsvensk fågel viskat i mitt öra, vill jag inte dementera dina namn.

Sydsvensk fågel? Måste ha varit en gås då...;)

Utloggad oprydning

 • jur.kand.
 • Medlem
 • Antal inlägg: 493
 • långvarig arbetare inom rättsväsendet
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #13 skrivet: 12 april 2013 01:30:42 AM »
Dock inte Mårten i förnamn. Skämt åsido - verkar vara yrkeskriminella kosovoalbaner med narkotika som bärande affärsidé.

Utloggad Zappa

 • Fiat justitia ruat caelum!
 • Medlem
 • Antal inlägg: 6 815
 • Skit i samhällsdebatten- jag vill bada i botox!
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #14 skrivet: 12 april 2013 09:30:57 AM »
Inte Elin va? Kanske Erlin...

Everybody's Got Something To Hide Except Me And My Monkey!

Utloggad oprydning

 • jur.kand.
 • Medlem
 • Antal inlägg: 493
 • långvarig arbetare inom rättsväsendet
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #15 skrivet: 12 april 2013 12:19:27 PM »
Rätt!

Utloggad Bea

 • Global Moderator
 • Medlem
 • Antal inlägg: 7 492
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #16 skrivet: 19 oktober 2013 21:04:53 PM »
Norska polisen har nu stärkt kopplingarna mellan en internationell narkotikaliga och de två häktade för mordet på 31-årige småbarnspappan Faton Balaj i Landskrona i början av året.
En åklagare i Bergen väckte på lördagen åtal för grov narkotikasmuggling mot fem nordvästskånska män.


Polisen har varit förtegen om anknytningen mellan de misstänkta männen och ligan med säte i Norge, som i första hand ägnat sig åt smuggling av amfetamin och narkotikaklassade tabletter.

Men nu har de norska kollegerna hittat tydliga samband för att 28-åringen ingått i ligan och 26-åringen under en period bott i det hus i Tågarp som varit basen för tre av de huvudåtalade knarksmugglarna.

http://www.expressen.se/kvp/en-misstankt-mordare-kan-ha-smugglat-knark/
Bea
Moderator
(hjälpreda, utan ansvar)

Utloggad Ztartrax

 • Medlem
 • Antal inlägg: 123
 • the man, the myth, the legend
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #17 skrivet: 03 november 2013 00:09:48 AM »
Vet någon här inne hur Faton Balaj togs av daga?

Utloggad Alfa

 • Medlem
 • Antal inlägg: 3 080
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #18 skrivet: 03 november 2013 05:29:32 AM »
Intressant yrke att vara 'personlig assistent'. Eller det kanske upplevs så trist att det måste kombineras med mer spännande hobbies? Eller så underbetalt att det måste kombineras med ett affärsliv ihop med kompisarna för att man ska få familjeekonomin att gå ihop?

Utloggad oprydning

 • jur.kand.
 • Medlem
 • Antal inlägg: 493
 • långvarig arbetare inom rättsväsendet
SV: Misstänkt mord i Landskrona 2013 januari 14 av Faton Balaj
« Svar #19 skrivet: 17 januari 2014 21:45:55 PM »
Tja, affärsliv med kompisarna. Betyder i detta sammanhang en typisk albansk knarkliga.

 

Nya kommentarer

SV: Mordförsök i Tierp 2013 november 4 på (flertal) av Alfa
[Idag kl. 09:06:14]


SV: Mordet på Jenny Tiger i Kilsmo 2003 av EvilTiger
[Igår kl. 21:40:37]


SV: Mordförsök i Tierp 2013 november 4 på (flertal) av Bea
[Igår kl. 19:48:30]


SV: Mordförsök i Tierp 2013 november 4 på (flertal) av Alfa
[Igår kl. 19:35:33]


SV: Mordförsök i Tierp 2013 november 4 på (flertal) av Bea
[Igår kl. 10:46:54]


SV: Mordet på Carina Olsson i Örnsköldsvik 1985 av nisse_putt
[18 april 2014 13:31:37 PM]


SV: Misstänkt mord i Skogås 2013 december 23 på (man) av Alfa
[17 april 2014 20:09:03 PM]


SV: Fängelse för förberedelse till mord, Falkenberg 2013 av Bea
[17 april 2014 19:51:43 PM]


SV: Misstänkt mordförsök i Karlstad 2014 januari 19 på (man) av Alfa
[17 april 2014 19:33:34 PM]


SV: Fängelse för förberedelse till mord, Falkenberg 2013 av Alfa
[17 april 2014 19:28:11 PM]


SV: Misstänkt mordförsök i Malmö 2013 november 1 på (man) av Bea
[17 april 2014 18:51:23 PM]


Misstänkt mordförsök i Karlstad 2014 januari 19 på (man) av Bea
[17 april 2014 17:07:07 PM]


SV: Misstänkt mord i Skogås 2013 december 23 på (man) av Bea
[17 april 2014 16:01:15 PM]


SV: Mordet på Carlos Holmén i Östhammar 2014 av Bea
[17 april 2014 11:29:15 AM]


SV: Fängelse för förberedelse till mord, Falkenberg 2013 av Bea
[17 april 2014 11:23:29 AM]


SV: Misstänkt mord i Stockholm 1984 november 18 på Cats Falck och Lena Gräns av Pantheraslacke
[17 april 2014 11:16:00 AM]


SV: Misstänkt mord i Stockholm 1984 november 18 på Cats Falck och Lena Gräns av Pantheraslacke
[16 april 2014 18:17:34 PM]


SV: Mordet på Vatchareeya Bangsuan i Boden 2013 av Alfa
[16 april 2014 16:31:43 PM]


SV: Ingela Jansson - Bedragerska av Alfa
[16 april 2014 14:38:57 PM]


SV: Mordet på Vatchareeya Bangsuan i Boden 2013 av Zappa
[16 april 2014 14:37:19 PM]