Användarnamn: Lösenord:

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Gävle 2014 oktober 17
« Senaste inlägg av Bea skrivet 23 oktober 2014 15:36:09 PM »
Mordutredning i Gävle

Kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman begär att 33-åringen ska häktas idag torsdag vid Gävle Tingsrätt klockan 15:00

Utredningen kring mordet på Öster går framåt.
Kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman begär 33-åringen häktad på sannolikaskäl till mord, för händelsen på Öster i Gävle fredagen den 17 oktober.

Något ytterligare finns ej att kommentera i förundersökningen med anledning av det känsliga läget.

Mikael Hedström
presstalesman
Mobiltelefon 0730-222 160

Nyhet från
Gävleborg

Text: Kommunikationsenheten Mikael Hedström. Publicerad: 2014-10-23 12:31.
Uppdaterad: 2014-10-23 12:44 .
52
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar
« Senaste inlägg av Bea skrivet 23 oktober 2014 12:53:34 PM »
Från presskonferensen där åtalet mot det mordmisstänkta paret i fallet Yara presenterades och kommenterades av åklagaren:

Yara dog av massivt våld - brödkavel bland bevisen


Bilden på brödkaveln är tagen ur förundersökningen.


Även den här bilden på rummet och madrassen där Yara sov finns i förundersökningen.

Åklagare Pernilla Åström berättade att dödsorsaken hos Yara Alnajjar är massivt våld mot kroppen.

– Framförallt på armar och ben har underhudsvävnaden krossats, säger hon.

Enligt rättsmedicinalverket så misshandlades flickan så svårt att små fettpartiklar i kroppen lösgjordes och vandrade vidare till lungorna och kvävde henne.

Säkrat blod på kaveln
Bland bevismaterialen finns en brödkavel i trä som kan ha använts som tillhygge. På kaveln har man säkrat blod från Yara.

Dessutom, tillägger Pernilla Åström, kan det inte uteslutas att Yara Alnajjars död orsakades av kvävning med kudde eller liknande. Flickan hade skador över hela kroppen och även frakturer som var färska, halvläkta och helt läkta.

Tre olika yrkanden
Åklagaren yrkar i första hand på mord tillsammans och i samförstånd.

I andra hand gemensamt ansvar för synnerligen grov misshandel och oaktsamt vållande till annans död, grovt brott.

– Under båda dessa punkter finns alternativa ansvarsyrkanden om så kallat garantansvar. De båda åtalade har alltså låtit bli att ingripa, skydda henne och se till att flickan fått sjukvård för sina skador, förklarar Pernilla Åström.

I tredje hand yrkar hon på oaktsamt vållande till kroppsskada, vilket också är ett grovt brott.

Hela artikeln och presskonferensen om mordåtalet (12 min)
53
Kriminalteknik & Rättvisa / SV: Fallet Thomas Quick/Sture Bergwall, 1964-1991
« Senaste inlägg av Bea skrivet 23 oktober 2014 11:39:56 AM »
Den öppna rättspsykiatriska tvångsvården av Sture Bergwall fortsätter efter beslut från förvaltningsrätten i Falun, enligt TV4 Nyheterna. Bergwall hade själv argumenterat för att den skulle upphöra eftersom han anser att han numera klarar sig bra ändå.

http://www.expressen.se/nyheter/fortsatt-tvangsvard-for-sture-bergwall-1/

www.tv4.se/nyheterna/artiklar/tv4nyheterna-avslöjar-fortsatt-rättspsykiatrisk-tvångsvård-för-sture-bergwall-5448c578c45948cf94000013
54
Misstänkta mordförsök i Sverige / SV: Misstänkt mordförsök i Växjö 2014 september 13 på (man)
« Senaste inlägg av Bea skrivet 23 oktober 2014 11:31:15 AM »
Sebastian Ramirez Avendan som varit efterlyst för mordförsök över två månader, häktades på torsdagen av Växjö tingsrätt.

Själv förnekar han brott.

http://www.ostrasmaland.se/tt-inrikes/haktad-for-mordforsok-2/
55
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar
« Senaste inlägg av Alfa skrivet 23 oktober 2014 10:50:40 AM »
Det är värt att notera att vårdpersonalen på akuten sagt att "detta är det värsta vi sett". Flickungen har haltat. Hon har berättat att mannen=han som skulle vara hennes far har bränt henne med cigaretter under fötterna.

I denna lilla lägenhet så är det inte trovärdigt att han sitter i ett rum och chattar på Facebook medan frun ensam bankar den sista gnuttan liv ur flickan innan han reagerar. Och det första han gör är att slita fram mobiltelefonen och göra en filminspelning!!! Normalt agerande om en man kommer på en kvinna som är i färd med att slå ihjäl ett barn är att hejda den vuxna. Rentav att börja livräddande åtgärder. Ringa 112 och tillkalla ambulans. INTE att ta fram mobiltelefonen och göra en inspelning av sitt eget "friande" arrangemang. Och gå ut och sätta sig i trapphuset och börja hävda för grannarna att det är frun som gjort det ensam.

Den 31-åriga kvinnans märkliga förklaringar och påståendet att hon varit ensam med barnen och aldrig märkt av något våldsamt är avskyvärt. Läge är att de bägge testar att tala sanning istället för de här extremt osympatiska "skylla på den andra"-versionerna. Yara hade uppenbarligen inget värde för dem i livet och inte ens nu när hon är död vill de anknyta till henne som en människa.

Åklagaren talar om "fettdroppar i lungorna" vilket kan betyda att Yara hade drabbats fettemboli. Det är ett oerhört farligt tillstånd vid stora trauman med benbrott. Racerföraren Ronny Pettersson avled av fettemboli till följd av benbrott han ådrog sig vid kraschen. Tillståndet har extremt hög dödlighet och kräver våld och frakturer av det slag som Ronny Pettersson drabbades av.

Yara satt inte i en racerbil i 100-kilometersfart utan var hemma hos sina föräldrar och låg i sin säng. Klockan är nio på kvällen och om hon inte redan somnat efter skoldagen så borde föräldrarna hålla på med godnattsagor. Inte banka ihjäl henne med en brödkavel eller piska henne med en elsladd. Eller bränna henne under fötterna med cigaretter.

Hur f-n är det möjligt att Socialarbetarna har skrivit att detta var en bra familj för den ensamma flickan???!!

56
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar
« Senaste inlägg av Bea skrivet 23 oktober 2014 09:34:22 AM »
I dag väcks åtal mot en 31-årig kvinna och en 32-årig man misstänkta för att ha dödat den åttaåriga flickan Yara i Karlskrona. Polisen tror att flickan dödades med kraftigt våld med bland annat en brödkavel och en förlängningssladd. Filmer från bostaden visar hur den 31-åriga kvinnan försöker väcka liv i flickan genom att spruta vatten i ansiktet på henne.

Polisens brottsplatsundersökning pekar, enligt vad Blekingenytt erfar, på att det dödande våldet i huvudsak skett i flickans sovrum samt i en angränsande klädkammare. I båda rummen påträffades blod. På ett blodigt papper utanför klädkammaren fann polisen den 31-åriga kvinnans fotspår.

Enligt åtalet ska flickan ha misshandlats med slag över hela kroppen och en misstanke är att de åtalade använt en brödkavel. En sådan med tydliga blodbesudlingar hittades i köket och en teknisk utredning visar att den bar DNA-spår av både Yara samt den 31-åriga kvinnan. Också en förlängningssladd beslagtogs ur ett skåp i bostaden. Även den bar synliga spår av blod.

Mobilfilmer visar Yaras sista minuter

Som SVT Blekingenytt tidigare avslöjat finns två mobilfilmer från bostaden den aktuella kvällen, som både åklagaren och försvaret åberopar som bevisning. Den första av de två filmerna - båda hämtade ur den åtalade mannens telefon - är en kort sekvens tagen i Yaras sovrum. Rummet och mörkt och bara upplyst av ett svagt sken från gatan utanför. På filmen hörs den åtalade kvinnan uppmana Yara att ”dricka” och ”sova”. Klockan är då 21.20. I förhör uppger mannen att han reagerat på ljud från rummet och att han gick in för att be sin hustru sluta att bråka med flickan.

Läs vidare på:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekingenytt/forsokte-vacka-yara-med-kall-dusch
57
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar
« Senaste inlägg av Alfa skrivet 22 oktober 2014 22:32:11 PM »
Jag vet faktiskt inte vad som händer med de bägge omhändertagna barnen om föräldrarna utvisas. Jag vet inte heller om föräldrarna får ha kontakt med dem nu sedan åtalet lämnats in och häktesrestriktionerna är hävda.

Bägge föräldrarna har tydligen genom sina advokater överklagat att barnen inte är placerade i en muslimsk familj. De överklagade kommunens beslut i placeringsfrågan och fick avslag i högre instans också.

Yaras pappa är kvar i Sverige för att kunna delta i rättegången. Han och hans fru kan kanske ställa upp som föräldrar när han reser hem igen? Då vet ju föräldrarna i varje fall var deras barn är så kan de resa hem till dem efter frigivning från svensk kriminalvård.
58
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar
« Senaste inlägg av Zappa skrivet 22 oktober 2014 21:51:56 PM »
Tycker försås också att de borde utvisas- men vad händer med barnen? Blir de också utvisade? Så länge de inte är adopterade av andra föräldrar utan bara placerade, har ju dessa föräldrar stor makt över deras framtid ändå.
59
Mord i Sverige 2000-talet / SV: Mordet på Ida Fässberg i Trollhättan 2013
« Senaste inlägg av Zappa skrivet 22 oktober 2014 21:48:06 PM »

Jag tycker snarare att istället för 2/3 av straffet som det är idag så kan man efter 2/3 erbjuda de skötsamma som kanske pluggat, inte har anmärkningar osv en villkorlig frigivning. Ingenting som automatiskt ska ske.
En del kanske gör sig förtjänta av 3/2 av straffet istället.  8)
60
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Gävle 2014 oktober 17
« Senaste inlägg av Bea skrivet 22 oktober 2014 15:55:51 PM »
Mordutredning i Gävle

Kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman, vid Åklagarkammaren i Gävle har fattat beslut gällande två av det frihetsberövade männen i mordutredningen på Öster i Gävle, i dag onsdag den 22 oktober

Kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman, har begärt den 37-årige mannen häktad för mord i dag vid Tingsrätten i Gävle.

Den 31-årige mannen har släppts på fri fot idag onsdag.

Den 33-årige man som anhölls i går tisdag den 21 oktober kan kvarhållas t.o.m. fredag den 24 oktober innan beslut om att begära honom häktad av förundersökningsledare.

Några ytterligare kommentarer finns inte att lämna i utredningen med anledning av dess känsliga läge.

Mikael Hedström
presstalesman
Mobiltelefon 0730-222 160

Nyhet från
Gävleborg

Text: Kommunikationsenheten Mikael Hedström. Publicerad: 2014-10-22 12:00.
Uppdaterad: 2014-10-22 12:13 .
Sidor: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

Nya kommentarer

SV: Misstänkt mord i Askersund 2014 juni 18 på (kvinna) av Ztartrax
[Igår kl. 17:41:29]


SV: Mordet på María López Miranda i Göteborg 1992 av Alfa
[Igår kl. 16:47:52]


SV: Misstänkt mord (vållande) i Göteborg 2014 oktober 25 på (kvinna) av Alfa
[Igår kl. 16:16:37]


SV: Misstänkt mord (vållande) i Göteborg 2014 oktober 25 på (kvinna) av Bea
[Igår kl. 15:35:28]


SV: Misstänkt mord i Nora 2014 juli 26 på Mats Öster av Bea
[Igår kl. 14:22:10]


SV: Kvinnlig polis frias för misshandel, 2013 av Zappa
[Igår kl. 13:09:25]


SV: Mordet på María López Miranda i Göteborg 1992 av Bea
[Igår kl. 12:45:42]


SV: Mordet på Per Sonesson i Göteborg 2014 av Bea
[Igår kl. 11:23:05]


SV: Kvinnlig polis frias för misshandel, 2013 av Bea
[Igår kl. 11:14:51]


SV: Olöst dödsfall på Anni Dewani i Kapstaden, Sydafrika 13 november 2010 av Bea
[Igår kl. 10:37:50]


SV: Mordet på Per Sonesson i Göteborg 2014 av Bea
[Igår kl. 10:25:25]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Alfa
[Igår kl. 00:08:24]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Zappa
[29 oktober 2014 21:47:52 PM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Bea
[29 oktober 2014 18:45:16 PM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Bea
[29 oktober 2014 18:34:02 PM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Alfa
[29 oktober 2014 15:56:49 PM]


SV: Dubbelmord på Pia Östlingh och Tommy Gustavsson i Ljungsbro 2013 av Bea
[29 oktober 2014 12:26:23 PM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Bea
[29 oktober 2014 09:27:05 AM]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Alfa
[29 oktober 2014 07:35:04 AM]


SV: Mordet på Robert Eriksson i Umeå 2003 av Bea
[28 oktober 2014 22:02:09 PM]

* Advertisement