Användarnamn: Lösenord:

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Dödsfall i Sverige / SV: Dödsfallet i Järfälla 2013 juni 17 på (man)
« Senaste inlägg av Bea skrivet 13 december 2014 13:01:05 PM »
Inget brott. De skador 22-åringen hade på kroppen var inte orsaken till mannens död.

http://arkiv.mitti.se:4711/2013/28/jarfalla/MIJF-20130709-A-006-A.pdf
53
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Dalby (Lund) 2014 december 9 på (flertal)
« Senaste inlägg av Alfa skrivet 13 december 2014 12:48:14 PM »
VB uppe i Boden försökte nog vara snäll och hygglig mot honom, som sen kom att mörda henne. Jag vet inte vad han har för kvinnovärderingar, men jag tror att han säkert överskattar sig själv och vad han får och inte får i relation till andra. Jag tror inte att han fullt ut kunde tänka sig att hon hade egna krav, behov och önskemål.

Emma i Dalby må ha varit förälskad i den här mannen, som person, men hur realistiskt är det med en man som vill vara förmer än vad han faktiskt är och någonsin kommer att bli. Och som inte kan ta till sig att vara på en lägre intellektuell nivå, formellt och informellt, än sin fru. Nu kommer han ju att strykas ur den militära personalkåren. Vapenlicenser för jakt bör vara indragna för gott snart, även om han inte skjutit ihjäl sina offer.

Men att allt skulle ha varit underbart, socialt friktionsfritt och utan bekymmer måste man nog vara helt obevandrad i relationsdramor för att tro på. Aldrig bråkat eller grälat??

Jag tror att det är kutym att tacka sina handledare och kollegor innan man avslutar med att tacka sina anhöriga. Det enda lite annorlunda är väl att hon tackar hundarna också.

Den mannen upplever sig som "kränkt" som gör så här. Som om det är fruns och dotterns fel och ansvar att han inte lyckas göra något särskilt av sitt eget liv.

54
Gm i Boden var nog mer än väl medveten om att han inte låg på samma intellektuella nivå som hon och såg det säkert som ett hinder för en relation, även om hon kanske aldrig ens nämnde det.

I Emmas avhandling tackar hon alla från den akademiska världen för deras hjälp och medverkan till avhandlingen, och skriver sist:
"Finally, my warmest and most profound thanks go to my husband Jonas for your love, support, and endless patience through all phases of this journey, and to our two dogs, Sloke and Orm, whose joy of living knows no boundaries, and who make sure that I see daylight even at times when the work load seems insurmountable."

Han nämns alltså sist, bara före hundarna, som dessutom hjälper henne att ens se dagsljuset när arbetet känns oövervinnligt.

Jag tror att han ville betyda mer för henne- på ett intellektuellt plan som han kanske aldrig kunnat uppnå.

Hellre död än någon annanstans, tror jag han tänkte.

Utan att tänka att han kanske var precis exakt den hon ville vara med.55
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Dalby (Lund) 2014 december 9 på (flertal)
« Senaste inlägg av Alfa skrivet 13 december 2014 03:30:39 AM »
På Mannen i Boden så fanns inte "normal" riktigt på kartan utom då det gällde att få körkort. VB hade sagt nej till honom och det gjorde honom arg. Hon ville bara vara kompis med honom.

I Dalby har vi en man med en måttlig karriärutveckling och jag gissar att det måste finnas ett stort mått av Kärlek för en sådan relation. Förstår han ens hennes avhandlingsarbete? Om hon levt med honom i ett hem under "ständig renovering", säkert haft en ordnad anställning på universitetet, väntat och fött flickungen, haft en del ledigt första halvåret, så har de nog kommit varandra närmre än förr. Här finns säkert ett "gott" skäl till skilsmässa. Vilken Macho tål sådan kränkningar som en attans smart kvinna? Experimentiell nationalekonomi är knappast ett samtalsämne hemma efter jobbet eller ens någon gång.

Påminner starkt  om en av Fay Welldons böcker där en astronomfysiker och kvinna, aktivt fick arbeta med att förminska sin kompetens, använda 'mindre' titlar än de hon faktiskt hade för de män hon mötte hade sådana behov av att bli bejakade, bekräftade och lyfta till skyarna, att de lämnade henne om de fick veta om hennes kompetens.
56
Hon har dedicerat sin avhandling till honom...
57
Kanske samma motiv som med Vatchareeya i Boden också. 
58
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Dalby (Lund) 2014 december 9 på (flertal)
« Senaste inlägg av Alfa skrivet 12 december 2014 22:18:07 PM »
Här finns en sammanfattning av kvinnans avhandlingsarbete i nationalekonomi (inledningen på engelska, men även en svensk sammanfattning).

Det är utan tvekan en stor förlust för samhället, från den lilla nivån med hennes närmast anhöriga och hennes arbetskamrater till hennes studenter och vi andra som mer kan vara tacksamma att unga kvinnor ger sig in i denna mycket mansdominerade bransch i ett svårt område.

Det skulle inte förvåna mig om "motivet" står att finna i det faktum att den här mannen troligen har haft personliga bekymmer med att ha en fru som är betydligt smartare än honom. Hennes kollegor var kanske än värre än de officerare som stod över honom på Revingehed. Han kan mycket väl ha mördat dem bägge på grund av mindervärdeskomplex.

https://lup.lub.lu.se/search/publication/3232383
59
Misstänkta mord i Sverige 2000-talet / SV: Misstänkt mord i Dalby (Lund) 2014 december 9 på (flertal)
« Senaste inlägg av Alfa skrivet 12 december 2014 20:51:47 PM »
Han, 30 år,  skulle återgå i tjänst på P7, som "sambandstekniker och mekaniker", efter sin föräldraledighet. (Barnet föddes 28/2 2014.)

Den mördade kvinnan, 34 år, var fil. doktor i ekonomi och (grund)forskade om moderna betalningsmedel och undervisade i nationalekonomi vid Lunds universitet. Hon skulle vara föräldraledig under vårterminen.

Han har varit med som mekaniker till Kosovo en gång och till Afghanistan två gånger. Han gjorde värnplikt vid F17 i Kallinge och har möjligen sin mekaniska utbildning därifrån också efter gymnasiet.  Men inte anställd där utan på P7.

Han är på 10 år mer välundersökt än andra i Sverige. Dels vid mönstringen, dels före, under och efter varje "utlandsmission":

Citera
Enligt honom [Jan Boman] kartlades småbarnspappans hälsotillstånd både före, under och efter de respektive utlandstjänstgöringarna.
– Allt finns dokumenterat hos oss och det är helt blanka papper, där finns ingen avvikelse alls, säger Jan Bohman.
, press och informationschef vid P7, Södra skånska regementet.

Om man varit med om några svåra katastrofsituationer under dessa "missioner" så har man inte "helt blanka papper".

Nog för att livet som småbarnsförälder kan vara extremt påfrestande både för den enskilda föräldern och för en relation. Men blir man far vid runt de 30 så bör man ha nått en mognad större än en tonåring, för att kunna hanteras utmattning, stress och liknande i vardagen. Tydligen har grannarna sett honom ute på promenader med barnet och hundarna, så vad omvårdnad om hundar innebär verkar han förstå. Djurvän men inte barnvän?? (Vad hade han för hundar? Jakt, vakt, skydd???)

Så här långt är det svårt att övertyga mig om PTDS som om han stridit i Vietnams djungler eller legat i närstrid med talibaner och lider av flashbacks, mardrömmar och depressioner, som bara i hemmet slår till och förmörkar hans tillvaro.

Neuroser utvecklas under barndomen och om de är svårare än vanligt, med ångest och panik, så passerar man normalt inte de tester som görs före, under och efter "missioner" i utlandet.

http://www.expressen.se/kvallsposten/kollegan-han-betedde-sig-fullstandigt-normalt/
60

Var frun lärare på lunds universitet och på g. i en forskarutbildning  så kan det nog ha upplevts som kränkande för honom. Hon är definitivt med framgångsrik i karriären och klara en man som han att bära en sådan "kulturell kränkning"?

Tydligen är det "bara" en s.k. liten rättspsykiatrisk undersökning nu i ett inledande skede. Tyvärr eftersom det är ett stort mysterium, att en sån här man kan mörda en 9-månaders dotter och sin framstående fru.

Får han igenom det här som "sjuk vid brottets begående och fortfarande sjuk" i PTDS så tror jag han kan få ut en särskild arbetsskadeförsäkring i Statens tjänst. Tänk om han bara egentligen är en elak dj-l? Han försökte en "rövare" om olyckshändelse först men är tydligen så pass klantig att han avslöjas direkt. Men tillräckligt förslagen för att försöka i alla fall.
Jag skulle inte bli förvånad om det var orsaken och att han egentligen planerat alltihop noga.
– Han har berättat om en del obehagliga upplevelser i Afghanistan, säger en nära anhörig.
http://www.expressen.se/kvallsposten/misstankte-pappan-forsokte-dolja-morden/

Får lite Eva Magnusson- känsla, när det kommer till mördarens påstådda oskuld. Tydligen skulle mamman gå på barnledighet nästa år. Kanske är sanningen att han inte hade någon karriär att gå tillbaka till efter nyår?
Sidor: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

Nya kommentarer

SV: Mordet på Lovisa Lindh i Askersund 2014 av Ztartrax
[Idag kl. 16:53:08]


SV: Misstänkt mord i Malmö 2014 augusti 6 på Michael De Vera av Bea
[Idag kl. 16:10:54]


SV: Misstänkt mord i Tomelilla 2014 september 6 på Nils Olof Persson av Bea
[Idag kl. 15:46:12]


SV: Mordet på Lovisa Lindh i Askersund 2014 av Alfa
[Idag kl. 13:21:52]


SV: Fängelsedom: Gängkriget i Göteborg, 2014 av Bea
[Idag kl. 13:18:28]


SV: 10 år med förskingring i Bollebygds kommun (april 2014) av Alfa
[Idag kl. 12:07:30]


Misstänkt mordförsök i Stockholm 2014 december 19 på (man) av Bea
[Idag kl. 12:03:36]


SV: Mordet på Lovisa Lindh i Askersund 2014 av Bea
[Idag kl. 11:59:30]


SV: Mordet på Lovisa Lindh i Askersund 2014 av Bea
[Idag kl. 11:09:28]


SV: Mordet på Lovisa Lindh i Askersund 2014 av Bea
[Idag kl. 11:04:08]


SV: Olaga förföljelse: Mor och döttrar dömda av Bea
[Idag kl. 10:29:52]


SV: Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Zappa
[Idag kl. 09:36:10]


Misstänkt mord i Västervik 2014 december 19 på (man) av Bea
[Idag kl. 09:19:10]


SV: Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Alfa
[Idag kl. 05:57:15]


SV: Niklas Lindgren - Hagamannen av Zappa
[Igår kl. 23:51:40]


SV: Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Zappa
[Igår kl. 23:41:08]


SV: Niklas Lindgren - Hagamannen av Alfa
[Igår kl. 21:57:20]


SV: Hemligt register över misshandlade och hotade kvinnor av Alfa
[Igår kl. 15:54:12]


10 år med förskingring i Bollebygds kommun (april 2014) av Alfa
[Igår kl. 15:50:34]


SV: Misstänkt mord i Karlskrona 2014 april 30 Yara Alnajjar av Alfa
[Igår kl. 15:19:48]

* Advertisement